Digitaal aanvragen


De Provincie Limburg is bezig om het aanvragen van subsidies verder te digitaliseren. Om in de toekomst gebruik te maken van de digitale dienstverlening dient instelling/organisatie uw aanvraag te ondertekenen via eHerkenning. Vraag eHerkenning vandaag nog aan. Voor informatie ga naar www.eherkenning.nl.

eHerkenning

Particulieren kunnen gebruik maken van DigiD voor het digitaal ondertekenen van formulieren. Bedrijven, ondernemers en stichtingen dienen gebruik te maken van eHerkenning, een soort DigiD voor bedrijven.

Met eHerkenning wordt het eenvoudiger om online zaken met elkaar te doen. U kunt met één inlogmiddel, een eHerkenningsmiddel, veilig inloggen bij alle aangesloten organisaties. U hoeft dan niet meer voor elke organisatie een ander inlogmiddel te gebruiken.

Met eHerkenning kunnen ondernemers of organisaties medewerkers machtigen om namens hen een aanvraag te ondertekenen of toegang te krijgen tot informatiebronnen.

Meer informatie over het aanvragen of wijzigen van een machtiging vindt u op eHerkenning/machtiging.

Stappenplan aanschaf eHerkenningsmiddel:

  • Alleen ondernemers of organisaties die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen eHerkenning aanvragen.
  • Ga naar de website eHerkenning (eherkenning.nl) en bepaal bij welke aanbieder u eHerkenning wilt aanvragen. U vindt hier meer informatie over waar u op moet letten bij de aanschaf.
  • Binnen eHerkenning worden diverse betrouwbaarheidsniveaus onderscheiden. Voor het ondertekenen van subsidieaanvragen heeft u eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau EH2+ nodig.
  • U betaalt voor de aanschaf en het gebruik van een eHerkenningsmiddel. De kosten verschillen per aanbieder.

DigiD

Bij de Provincie Limburg kunt u online steeds meer formulieren ondertekenen met uw DigiD inlogcode. DigiD staat voor Digitale Identiteit,  een systeem waarmee de hele overheid op internet uw identiteit kan nagaan.

Hoe werkt het?

Een aanvraag of melding moet vaak zijn voorzien van een rechtsgeldige ondertekening. In steeds meer online formulieren kunt u in die gevallen uw digitale handtekening zetten in de vorm van uw DigiD.

Na het invullen en verzenden van een digitaal formulier wordt dit automatisch –geregistreerd. U krijgt per omgaande een ontvangstbevestiging.

DigiD aanvragen of activeren

U kunt een DigiD aanvragen op de site www.digid.nl. Hier kunt u ook uw DigiD opnieuw activeren. Hier vindt u ook antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wilt u dat iemand anders uw zaken voor u regelt? Dan kunt u iemand anders hiervoor toestemming geven. Meer informatie over het machtigen met DigiD vindt u op DigiD/machtigen.