80 jaar vrijheid


Tussen 12 september 2024 en 15 augustus 2025 vieren we in Limburg 80 jaar vrijheid. Vrijheid deel je met elkaar, van generatie op generatie en over grenzen heen. Als Provincie vinden we dat erg belangrijk, want onze vrijheid moet gewaarborgd blijven. Er wordt een mooie invulling gegeven aan 80 jaar vrijheid in Limburg. Van de start van de bevrijding van Nederland op 12 september 2024 in Mesch tot de herdenking van de bevrijding van Nederlands-Indië in augustus 2025. We vieren door heel Limburg onze 80 jaar vrijheid!

Kijk op europeremembers.com voor activiteiten rondom 80 jaar vrijheid in Limburg en daarbuiten.

Logo 80 jaar vrijheid

Nationale Start Viering 80 jaar vrijheid 12 september

Op 12 september 2024 is het precies 80 jaar geleden dat de eerste geallieerde soldaten Nederland binnenkwamen via het Limburgse grensdorp Mesch. Provincie Limburg biedt samen met gemeente Eijsden-Margraten, bevrijdingscomité Mesch en Stichting Eerbetoon Netherlands American Cemetery een schitterend programma voor deze dag.

Old Hickery Herdenking en Ticker-tape parade 14 september

Op 14 september 2024 viert Maastricht 80 jaar vrijheid. De dag begint met een herdenking in de ochtend. Bij het Old-Hickory monument zullen de bevrijders worden geëerd met een mooie ceremonie. Hierbij zal ook nog een aantal veteranen aanwezig zijn. Na de ceremonie zullen zij in militaire voertuigen via Wyck richting de Markt rijden.

Toolkit 80 jaar vrijheid

Op zoek naar het logo, beeldmateriaal of het juiste lettertype? Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft een toolkit ontwikkeld voor 80 jaar vrijheid waarmee in passende huisstijl communicatiematerialen ontwikkeld kunnen worden. Bekijk de toolkit op www.vrijheid.nl