De beste burgemeester voor de gemeente Mook en Middelaar


Gemeente Mook en Middelaar zoekt de beste burgemeester, iemand met een warme persoonlijkheid en met natuurlijk autoriteit. De nieuwe burgemeester straalt uit dat burgemeester zijn van Mook en Middelaar de beste baan van de wereld is!

De vacature in Mook en Middelaar ontstaat door het vertrek van de huidige burgemeester, de heer Willem Gradisen, wegens het bereiken van de leeftijd van 70 jaar. De profielschets is opgesteld door de gemeenteraad. In de profielschets vertellen de raadsleden meer over het karakter, de ambitie en de uitdagingen van de gemeente. Ook worden het gewenste profiel en de bestuursstijl, basiscondities en vaardigheden die men van de nieuwe burgemeester verwacht beschreven.

De gemeente Mook en Middelaar ligt, met een oppervlakte van 17 km² land en 1,5 km² water, in het noordelijkste puntje van Limburg. In het noordoosten grenst de gemeente aan Gelderland en in het westen via de Maas aan Noord-Brabant. Eind 2022 ging de gemeente de grens van 8.000 inwoners over. Het overgrote deel hiervan woont in Molenhoek en Mook, een kleiner aantal in Middelaar, Plasmolen en het buitengebied. Mook en Middelaar heeft een bijzondere ligging en werkt veel samen met gemeenten en organisaties in Noord-Limburg en in de regio Nijmegen.

Deze vacature is gepubliceerd in de Staatscourant. De reactietermijn liep van 16 oktober tot 6 november 2023.

In de eerste week van december 2023 zal de gouverneur gesprekken voeren met een aantal kandidaten. In januari 2024 doet de vertrouwenscommissie van de gemeente Mook en Middelaar dit. De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester wordt naar verwachting voor de carnavalsdagen door de gemeenteraad van Mook en Middelaar vastgesteld. De installatie van de nieuwe burgemeester zal in de maand juni van 2024 plaatsvinden.

Op deze pagina - onder het kopje Documenten - vindt u de profielschets van de te benoemen burgemeester, het verslag van de profielschetsvergadering en andere relevante informatie.