In gesprek met de Provincie over mogelijkheden Europese subsidieprogramma’s (2021 – 2027)


Een project waarin je de krachten samen bundelt door grensoverstijgende samenwerking met een ander land, of zelfs landen. Dat klinkt mooi en waardevol, toch? Maar hoe begin je hieraan? Hoe kun je aanspraak doen op zo’n Europese subsidie en wat komt er allemaal bij kijken? Wanneer komt uw project of idee in aanmerking voor één van de Europese subsidieprogramma’s van Interreg?
De Provincie Limburg wil u of uw organisatie hier graag bij helpen door met u in gesprek te gaan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier snel verder en meld u aan! We ontmoeten u graag binnenkort.

Wat houdt een Interreg programma in?

De Interreg-programma’s ondersteunen samenwerking tussen bedrijven, overheden, het publiek/burgers en kennisinstellingen, met als doel ‘grensvervaging’.
Projecten moeten bijdragen aan de actuele maatschappelijke opgaven. Denk daarbij onder meer aan klimaat, energie, gezondheid en de landbouw- en voedingstransitie of digitalisering.
Je kan met ons in gesprek gaan over projecten of ideeën binnen de volgende Interreg programma’s:

  • Interreg Duitsland-Nederland;
  • Interreg Euregio MaasRijn;
  • Interreg Vlaanderen-Nederland;
  • Interreg North-West Europe;
  • Interreg North-Sea Region.

Voor wie?

De sessies zijn bedoeld voor bedrijven en organisaties in Limburg die de mogelijkheden van Interreg willen verkennen en/of alvast op zoek zijn naar ondersteuning bij het opwerken van een concreet grensoverstijgend projectplan of projectidee richting een Interreg aanvraag.
Interesse om met de Provincie in gesprek te gaan? Dit zijn de twee mogelijkheden:

1. Europese kick-offsessies

Deze sessies dienen als steuntje in de rug indien u een beroep wil doen op één van de Europese subsidieprogramma’s. Gemiddeld worden ze één keer per kwartaal georganiseerd.
Tijdens deze één-op-één sessie van 60 minuten bespreken de Interreg adviseurs met u de mogelijkheden of werken ze samen met u aan het concretiseren van uw projectidee. Ze kunnen u ook helpen met het vinden van relevante partners voor het project.

Interesse in zo’n sessie? Houd met name deze website en onze LinkedIn kanalen goed in de gaten!

2. Presentatie op aanvraag: de projectadviseur van de Provincie komt naar u toe

Onze projectadviseurs komen graag naar u toe om een presentatie te geven over de mogelijkheden van grensoverstijgende samenwerking binnen deze programma’s en om vragen te beantwoorden.
Zij kunnen u meer uitleg geven over de diverse thema’s en prioriteiten, zoals financiering, proces, matchmaking en netwerken. Ook kunnen zij ondersteunen bij het juist kaderen van Interreg en direct input geven t.a.v. ideeën.
Interesse om zo’n presentatie aan te vragen voor uw organisatie of project? Stuur een mail met het verzoek naar europeseprogrammas@prvlimburg.nl.

Video's grensoverstijgende samenwerking

Benieuwd naar een succesvol voorbeeld van grensoverstijgende samenwerking? Bekijk dan onderstaande video's.