In gesprek met de Provincie over Europese subsidieprogramma’s (2021 – 2027)


Een project waarin u krachten bundelt door samen te werken met een ander land, of zelfs landen. Dat klinkt mooi en waardevol, toch? Maar hoe begint u hieraan? Wist u dat hiervoor Europese subsidies zijn? De Provincie Limburg helpt u hier graag mee.

Hoe de Provincie Limburg u kan helpen met een aanvraag

Hoe maakt u bijvoorbeeld aanspraak op een Europese subsidie en wat komt er allemaal bij kijken? Wanneer komt uw project of idee in aanmerking voor één van de Europese subsidieprogramma’s van Interreg?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder.

Wat houdt een Interregprogramma in?

De Interregprogramma’s ondersteunen samenwerking tussen bedrijven, overheden, burgers en kennisinstellingen, met als doel ‘grensvervaging’.

Projecten moeten bijdragen aan de actuele maatschappelijke opgaven. Denk daarbij onder meer aan klimaat, energie, gezondheid en de landbouw- en voedingstransitie of digitalisering.

U kunt met ons in gesprek over projecten of ideeën in de volgende Interreg-programma’s:

  • Interreg Duitsland-Nederland;
  • Interreg Euregio MaasRijn;
  • Interreg Vlaanderen-Nederland;
  • Interreg North-West Europe;
  • Interreg North-Sea Region.

Voor wie?

De sessies zijn voor bedrijven en organisaties in Limburg, die de mogelijkheden van Interregsubsidies willen verkennen. Dat mag voor een concreet projectidee, maar ook om te sparren over een nog niet concreet projectplan. Interesse om met de Provincie in gesprek te gaan? Dit zijn de twee mogelijkheden:

1. Persoonlijke afspraak: plan een date met een projectadviseur van de Provincie Limburg

Wilt u een persoonlijke afspraak met ons? Plan dan een date met een projectadviseur van de Provincie Limburg. Tijdens deze sessie krijgt u meer informatie over de Europese Interregsubsidies en beantwoorden we uw vragen over deze programma’s. Een sessie duurt een uur. Uw idee hoeft nog niet concreet te zijn. Tijdens dat uur kunt u sparren met de adviseurs maar ze kunnen u ook helpen uw projectidee te concretiseren, zodat het klaargestoomd wordt voor een Europese subsidie aanvraag. Daarnaast kunnen de adviseurs u helpen met het vinden van relevante partners voor uw project.

2. Presentatie op aanvraag: de projectadviseur van de Provincie komt naar u toe

Onze projectadviseurs komen graag naar u toe om een presentatie te geven over de mogelijkheden van grensoverstijgende samenwerking binnen deze programma’s en om vragen te beantwoorden.

Zij kunnen u meer uitleg geven over de diverse thema’s en prioriteiten, zoals financiering, proces, matchmaking en netwerken. Ook kunnen zij ondersteunen bij het juist kaderen van Interreg en direct input geven over ideeën.

Een presentatie aanvragen voor uw organisatie of project? Stuur een mail naar europeseprogrammas@prvlimburg.nl.

Succesvoorbeelden

Benieuwd naar succesvolle voorbeeld van grensoverstijgende samenwerking? Bekijk onderstaande video's.