De beste burgemeester voor de gemeente Voerendaal


Goed leven op zijn Limburgs, dat is waar Voerendaal voor staat. Voerendaal is een overzichtelijke gemeente, waar ruimte, groen en saamhorigheid de toon aangeven. In de dorpen, de buurtschappen en de gehuchten is men sterk betrokken bij elkaar en zorgt men samen voor de leefbaarheid. Tradities en het verenigingsleven zijn belangrijk voor de samenleving. Voerendaal is trots op haar voorzieningenniveau en heeft oog en oor voor de maatschappelijke uitdagingen.

In Voerendaal is men op zoek naar een nieuwe burgemeester. Iemand die met de gemeente aan de slag wil om de eigenheid van Voerendaal te bewaren en verder te ontwikkelen, zodat de inwoners van Voerendaal trots blijven op deze mooie gemeente. Om de potentiële kandidaten een goed en uitgebreid beeld te geven van wat de gemeente te bieden heeft, maakten zij een profielschets-magazine. De gemeente neemt de kandidaten met dit magazine mee in de organisatie, de samenwerkingsverbanden en belangrijke vraagstukken die leven in Voerendaal. Ook toont de gemeente waar de mensen in Voerendaal in uitblinken; zoals het rijke verenigingsleven en de vele vrijwilligers in de Burgerij. Het doel van het uitgebreide magazine is om ‘De Eigenheid van Voerendaal’ terug te vinden in de toekomstige burgemeester.

Voerendaal zoekt een burgemeester die tussen de mensen staat, én professioneel en stevig kan optreden als het nodig is. Een bestuurder met natuurlijk gezag, die innemend en sturend tegelijk is. Herken je je hierin, en wil je de nieuwe burgemeester van Voerendaal worden, dan heeft de gemeente een viertal uitdagingen voor je. Wil je hier meer over weten? Kijk dan snel in de profielschets!

Deze vacature is gepubliceerd in de Staatscourant. De reactietermijn liep van 26 februari tot en met 18 maart 2024.

Aanvang april 2024 zal de gouverneur gesprekken voeren met een aantal kandidaten. Eind mei en begin juni 2024 doet de vertrouwenscommissie van de gemeente Voerendaal dit. De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester wordt naar verwachting vóór het zomerreces door de gemeenteraad van Voerendaal vastgesteld. De installatie van de nieuwe burgemeester zal in de maand december van 2024 plaatsvinden.

Op deze pagina - onder het kopje Documenten - vindt u de profielschets voor de te benoemen burgemeester, het verslag van de profielschetsvergadering en andere relevante informatie.