Zuid-Limburgse gemeenten sluiten aan bij Handle With Care

5 oktober 2023

De gemeenten in Maastricht-Heuvelland en Westelijke Mijnstreek sluiten zich aan bij Handle With Care 2.0. Handle With Care is een initiatief van Veilig Thuis, politie en leerplicht om kinderen te beschermen tegen huiselijk geweld.

Handle With Care begon een aantal jaar geleden als pilot en breidde in juli uit naar alle Parkstad-gemeenten. Vandaag sloten alle gemeenten in Maastricht Heuvelland en de Westelijke Mijnstreek zich aan bij de samenwerking. Hiermee is Handle With Care beschikbaar voor alle scholen en alle leerlingen tussen de 4 en 12 jaar in Zuid-Limburg. Het doel is om kinderen die thuis een ernstig incident op het gebied van huiselijk geweld meemaken, op school snel van sociale steun te voorzien. Deze steun is belangrijk om de korte- en langetermijneffecten van deze ervaring te verminderen.

Provincie Limburg steunt Handle With Care vanuit de Sociale Agenda. Gedeputeerde Marc van Caldenberg (Sociale Agenda): ‘Het is heel krachtig dat deze werkwijze in heel Zuid-Limburg nu duurzaam voor nog meer jonge kinderen beschikbaar komt. Hiermee geven we onderwijzers nog meer hulpmiddelen. Zo kunnen we echt het verschil maken in het leven van een kwetsbaar kind.’

Meer informatie over Handle with Care? Bekijk dan onderstaande video.