Voorwaarden om een subsidie te kunnen krijgen op grond van hoofdstuk 2 van de regeling zijn onder andere:
- Het project is gericht op bestrijding van invasieve exoten en/of het project is gericht op onderzoek ten behoeve van de bestrijding van invasieve exoten die vallen onder de categorie ‘te beheersen Unielijstsoorten’.
- Voor de bestrijding zijn de eventueel benodigde ontheffingen verleend.
- De bestrijding wordt uitgevoerd in het Natuurnetwerk Nederland in Limburg (exclusief Natura 2000-gebieden) en/of het onderzoek is ten behoeve van bestrijding die wordt uitgevoerd in het Natuurnetwerk Nederland in Limburg (exclusief Natura 2000-gebieden).
- Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen.
Voorwaarden om een subsidie te kunnen krijgen op grond van hoofdstuk 3 van de regeling zijn onder andere:
- Het plan van aanpak voor gebiedsgerichte samenwerking wordt opgesteld ten behoeve van de bestrijding van invasieve exoten uit de categorie ‘te beheersen Unielijstsoorten’ en/of de categorie ‘Niet unielijstsoorten die een bedreiging (kunnen) vormen voor de Limburgse biodiversiteit’.
- Het plan van aanpak geeft inzicht in:
- De locaties van de aan te pakken invasieve exoten.
- De te nemen maatregelen en de prioritering ervan.
- De samenwerking met andere partijen om tot een effectieve bestrijding te komen.
- Het plan van aanpak voor gebiedsgerichte samenwerking heeft betrekking op het grondgebied van de aanvrager en het grondgebied van één of meerdere aangrenzende gemeenten of aangrenzende gronden van terreineigenaren en/of beheerders.
- Alle grondgebieden dienen gelegen te zijn binnen de Nederlandse provincie Limburg.
Voor de volledige voorwaarden adviseren wij u naar de volledige tekst van de regeling te kijken.
U kunt een subsidieaanvraag indienen door het digitale aanvraagformulier in te vullen. U dient hiervoor te beschikken over eHerkenning. Hier vindt u meer informatie over eHerkenning of DigiD.
Of u kunt het analoge aanvraagformulier invullen en per post toesturen. Dit vindt u onder het kopje formulieren.
De subsidieaanvraag kan worden ingediend vanaf 1 januari 2022 en dient uiterlijk 31 december 2023 compleet te zijn ontvangen door Gedeputeerde Staten.
Van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023.
- Het te verstrekken subsidiebedrag voor hoofdstuk 2 bedraagt maximaal 80% van de totale subsidiabele projectkosten met een maximum van € 50.000,00 per aanvrager.
- Het te verstrekken subsidiebedrag voor hoofdstuk 3 bedraagt maximaal 80% van de totale subsidiabele projectkosten met een maximum € 10.000,00 per aanvrager.
Het subsidieplafond geeft aan hoeveel geld er in totaal voor alle aanvragen beschikbaar is in een bepaalde periode. U vindt het in het actuele overzicht van subsidieplafonds.