Regionaal voedselsysteem Limburg


Het Regionale Voedselsysteem Limburg is een samenwerkingsverband van schakels uit de regionale voedselketen, de overheid en het onderwijs.

Samen willen zij bijdragen aan gezonde, voedzame producten van eigen bodem. Deze producten worden in de markt gezet tegen eerlijke prijzen voor alle partijen, van boer en bakker tot restaurateur en winkelier. Daarnaast zijn ze duurzaam, omdat de producten binnen de eigen regio blijven. Kenmerkend, doordat ze zijn gebaseerd op de streek en een eigen receptuur en bourgondisch omdat ze direct uit de Limburgse grond komen.

Als Provincie Limburg willen we samen met onze partners, Rabobank en Visit-Zuid-Limburg, bijdragen aan een krachtige Limburgse agrifoodsector. Via dit project faciliteren we de marketing, inclusief een keurmerk, logistiek, een foodhub en andere services. Zo willen we de Limburgse boeren beter verbinden met de consument en de markt. Wanneer u zelf wil bijdragen in het regionale ecosysteem of hier meer informatie over zoekt, kunt u een kijkje nemen op de website van het Regionaal Voedselsysteem Limburg.