Leningen


De Provincie Limburg stimuleert particulieren, bedrijven en instellingen om te investeren in duurzaamheid. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt ons land minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie.

Er zijn een aantal vormen van ondersteuning.  Er zijn regelingen waarbij u een lening kunt afsluiten. In sommige gevallen kunt u een subsidie aanvragen. Ook zijn er fiscale voordelen bij investeringen op het gebied van milieu en energie.

Leningen

Stimuleringslening Duurzaam Thuis

Minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen? Langer zelfstandig thuis wonen? En moet u hiervoor geld investeren in uw woning? De Provincie Limburg biedt u hierbij ondersteuning in de vorm van een lening: de Stimuleringslening Duurzaam Thuis.

Meer over de Stimuleringslening Duurzaam Thuis leest u in het loket onder Producten en Diensten.

LEF - Limburgs Energie Fonds

Provincie Limburg heeft dit fonds opgericht om organisaties bij kansrijke innovatieve projecten te ondersteunen op het gebied van:

  • het vergroten van duurzaamheid
  • het laten verwijderen van asbest
  • het verminderen van CO² uitstoot.

Het LEF kan geen initiatieven van particulieren aannemen, maar van  ondernemingen, non-profit instellingen, coöperaties, stichtingen en verenigingen. Het LEF zet 60 miljoen euro in voor leningen (senior of achtergesteld), preferente participaties of garantiekapitaal voor duurzame, circulaire of asbest sanerende projecten. Ondersteuning vanuit het LEF trekt andere financiers wellicht over de streep om toch mee te financieren. Zo hoopt het LEF u net dat ene zetje in de rug te geven zodat u uw plannen kunt realiseren.

Meer informatie vindt u bij het Limburgs Energiefonds.