Herdenkingen in aanwezigheid provinciebestuur

3 mei 2024

Zoals ieder jaar herdenkt Limburg de oorlogsslachtoffers op 4 mei. Uiteraard gaat dit gepaard met verschillende activiteiten in de hele provincie, waarbij leden van het provinciebestuur aanwezig zijn.

Herdenken

Op 4 mei herdenken wij iedereen die gevochten heeft voor onze vrijheid, op welke manier dan ook. De dag start om 8.00 uur met een herdenkingsmoment op het Koningsplein in de gemeente Maastricht. Gedeputeerde Michael Theuns zal daarbij aanwezig zijn.

Gedeputeerde Léon Faassen zal om 10.00 uur de herdenking van alle gevallenen bijwonen bij het monument Regiment en Bataljon Limburgse Jagers bij de Kazerne in Oirschot.

Gedeputeerde Elianne Demollin-Schneiders zal een krans leggen tijdens het herdenkingsmoment om 18.30 uur op het Herdenkingsplein in Maastricht.

Om 19.00 uur vindt er een herdenking plaats op de Cauberg in Valkenburg bij het provinciale verzetsmonument in aanwezigheid van gedeputeerde Michael Theuns.

De gouverneur is aanwezig bij de Nationale Herdenking in Amsterdam, die start om 18.50 uur. En vervolgens zal hij om 23.00 uur het Bevrijdingsvuur in Wageningen bijwonen

Vieren

Op 5 mei viert Limburg de bevrijding tijdens het Bevrijdingsfestival in Roermond. Gouverneur Emile Roemer en de gedeputeerden Léon Faassen, Jasper Kuntzelaers en Elianne Demollin-Schneiders zullen hierbij aanwezig zijn.

Om 19.30 uur zal de gouverneur het 5-meiconcert in Amsterdam bijwonen.