Steun voor vijf Nederlands-Duitse projecten vanuit Kleinprojectenfonds

5 maart 2024

Vijf projecten die grensoverschrijdende samenwerking tussen Limburg en Duitsland bevorderen, krijgen subsidie vanuit het Kleinprojectenfonds. De toekenning vond vorige week plaats in Echt.

Het Kleinprojectenfonds is een subsidieregeling binnen Interreg Deutschland-Nederland, gericht op kleinere grensoverschrijdende projecten. Projecten binnen de regeling kunnen aanspraak maken op maximaal 25.000 euro subsidie.

Provincie Limburg is één van de programmapartners binnen Interreg Deutschland-Nederland. Gedeputeerde Elianne Demollin-Schneiders (Bestuur, Onderwijs en Arbeidsmarkt, Regiodeals en Europese fondsen) was dan ook aanwezig bij de toekenning van de subsidies: "De combinatie van kleine en grote projecten draagt bij aan effecten in de maatschappij. Dit soort kleinschalige initiatieven staan dichtbij inwoners. Onze inwoners merken hier direct het effect van."

Projecten met subsidie

De vijf projecten die een bijdrage ontvangen, zijn:

  1. Medianetwerk Mönchengladbach-Roermond. Gebundelde informatie over evenementen, restaurants en winkelaanbod in beide steden, met als doel om grensoverschrijdende uitwisseling te versterken.
  2. Fietsroute langs de Niers. Een update (in het Nederlands en Duits) van deze fietsroute die via Viersen en Kleve naar Gennep leidt.
  3. Evenement ‘60 jaar stedenpartnerschap Krefeld-Venlo’, van 7 t/m 9 juni. Een gratis cultureel programma met onder andere dans, muziek, theater en kunst.
  4. Stilte- en bezinningsplekken in Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Selfkant (Duitsland) en Maaseik (België). Erfgoed zoals kerken en kapellen worden via een QR-code toegankelijk gemaakt.
  5. Het Euregio-schuttersfeest, van 9 t/m 12 mei in Brüggen (Duitsland). Met activiteiten en een schietwedstrijd voor Nederlandse en Duitse verenigingen.