Maas Cleanup: provincieambtenaren aan de slag

19 maart 2024

Op dinsdag 19 maart vond een voorproefje plaats van de Maas Cleanup die landelijk plaatsvindt op zaterdag 23 maart. Ruim 40 provinciale medewerkers gingen in hun lunchpauze aan de slag om de oevers van de Maas vanaf het Gouvernement in Maastricht tot aan de Kleine Weerd op te ruimen.

Na de winter daalt de waterstand weer en dat zorgt ervoor dat afval aanspoelt aan de oevers. Het begin van het voorjaar is dus het perfecte moment om op te ruimen. Via oproepjes op intranet zijn vervolgens ruim 40 collega’s aan de slag gegaan die 40 vuilniszakken vol afval hebben gevuld! Dat is een recordopbrengst.

Eén van de collega’s die meegeholpen heeft, is Lia van der Maas. Met deze achternaam moest zij wel meehelpen vond ze zelf. “We hebben echt heel veel opgeruimd. Het meest frappante dat we tegenkwamen was een fiets en een barbecue. Ook zagen we veel piepschuim en die kleine deeltjes kom je overal tegen en zijn lastig op te ruimen. We hebben vooral langs de oevers veel rotzooi gevonden.”

Projectleider Rien Huisman was ook erg tevreden over de hoge opkomst en het resultaat. “Het was een blauwe tornado die door de Kleine Weerd ging. Iedereen heeft heel hard gewerkt en we zijn blij met het eindresultaat. Complimenten aan iedereen die heeft meegewerkt!"

Landelijke cleanup

Zaterdag 23 maart vindt de landelijke Cleanup plaats. Wilt u ook helpen opruimen, meld u dan aan via de website maascleanup.nl.