Inge van Dijk geïnstalleerd als burgemeester van Mook en Middelaar

5 juni 2024

De gemeente Mook en Middelaar heeft sinds deze week een nieuwe burgemeester. Op dinsdag 4 juni werd Inge van Dijk geïnstalleerd tijdens een bijzondere raadsvergadering. Ze legde de eed af aan gouverneur Emile Roemer.

Met de installatie als burgemeester komt voor Inge van Dijk haar droom uit: als klein meisje wist ze al dat ze later burgemeester wilde worden. De nieuwe burgemeester wil er zijn voor alle inwoners, in goede en slechte tijden. Ook wil ze mensen met elkaar verbinden en in oplossingen denken. De afgelopen jaren deed Van Dijk al ervaring op in de gemeentepolitiek. Sinds januari 2022 werkte ze als raadsgriffier bij de gemeente Zevenaar, daarvoor was ze gemeenteraadslid in Nijmegen.

Op die bestuurlijke ervaring ging gouverneur Emile Roemer ook in tijdens zijn toespraak, waarin hij benadrukte dat de gemeenteraad en vertrouwenscommissie een goede keuze gemaakt hebben. “Inge van Dijk heeft zich door jarenlang hard werken de lokale politiek helemaal eigen gemaakt. Ze is iemand die de politieke dimensie van het openbaar bestuur goed kent.”

Inge van Dijk is de opvolger van Willem Gradisen, die al sinds 2012 burgemeester was van Mook en Middelaar. Hij nam op 30 mei afscheid en gaat met pensioen.


Gouverneur Emile Roemer en burgemeester Inge van Dijk.
Foto: Sam van Hees (Van Hees Photography).