Succesvolle bijdrage van Streetwise NXT aan toekomstbestendige Limburgse centra

31 oktober 2023

De Provincie Limburg vindt het belangrijk dat er in Limburg compacte, levendige en diverse winkelgebieden zijn. Daarom heeft zij het Programma Streetwise NXT gesubsidieerd en dat heeft nu zijn vruchten afgeworpen. Streetwise heeft gezorgd voor de invulling van meer dan 10.000 vierkante meter aan winkelvloeroppervlakte in Limburg en voor maar liefst €5.280.000 aan ondernemersinvesteringen.

Gedeputeerde Theuns:

De aanpak van Stichting Streetwise en de impact van Streetwise NXT is inspirerend. Het stimuleren van ondernemerschap heeft niet alleen bijgedragen aan de groei van de lokale economie, maar heeft ook gezorgd voor het verlevendigen van Limburgse winkelgebieden”.

Door de organisatie van diverse activiteiten gericht op het creëren van financieringsmogelijkheden zijn 21 bancaire financieringen aan ondernemers verstrekt en door de organisatie van een kennisevent is ook de interesse van nieuwe vastgoedbeleggers gewekt. Daarnaast heeft Streetwise NXT gewerkt aan het samenbrengen van ondernemers in dezelfde fase van ontwikkeling. Door het creëren van een netwerk en community voor deze ondernemers, kunnen ze samenwerken, van elkaar leren door het delen van best practices en elkaar waar nodig ondersteunen. De ondernemerscommunity is ondertussen gegroeid tot 500+ ondernemers. Streetwise geldt als sparringpartner en vraagbaak voor ondernemers in deze community.

Streetwise

Streetwise is een organisatie die startende en ervaren ondernemers begeleidt naar de vestiging in een winkelgebied, en speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van nieuw ondernemerschap in de provincie Limburg.