Statement naar aanleiding van ontwikkelingen Midden-Oosten

10 oktober 2023

De Provincie Limburg betuigt haar diepe medeleven met alle slachtoffers en nabestaanden van de afschuwelijke aanslagen die afgelopen weekend gepleegd werden in Israël. Ook bij de gebeurtenissen die daarop volgden was het leed voor onschuldige burgers amper te overzien.

Bij het Gouvernement aan de Maas hangt vandaag de vlag van Israël, naast de eigen, Limburgse vlag. Als symbool van een provincie waarin niemand uitgesloten wordt, als teken van onze verbinding met alle Limburgers. Gouverneur Roemer wil, namens het college van Gedeputeerde Staten, op deze manier ook troost bieden aan Limburgers die in onzekerheid verkeren over het lot van vrienden en familie in het gebied.

Gouverneur Roemer: “Ik heb flinke zorgen over deze ontwikkelingen. In deze moeilijke tijden wil ik alle Limburgers oproepen om elkaar niet te verliezen, elkaar te blijven zien en om in gesprek te blijven over wat ons bezig houdt. Luister naar elkaar en heb begrip voor elkaars standpunten. Juist bij een thema met een uiterst complexe geschiedenis, waarbij nuance snel naar de achtergrond dreigt te verdwijnen.”