ProDemos en Provincie Limburg organiseren stoomcursus provinciale politiek

23 oktober 2023

Op 7 november start de cursus ‘Politiek Actief’ voor iedereen die meer wil weten over het reilen en zeilen van de provinciale politiek en voor wie zelf interesse heeft om daarin actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. De cursus duurt drie avonden en meedoen is gratis. Gouverneur Emile Roemer opent de eerste cursusavond.

De afgelopen jaren heeft ProDemos al honderden mensen bereikt met deze cursus, maar dan voor gemeenten. Velen werden politiek actief als raadslid, als lid van een dorpsraad, een WMO-raad, een jongerenraad of ‘gewoon’ als actief lid van een politieke partij.

Cursisten leren over staatsrecht, krijgen een overzicht van wat de provincie nu eigenlijk allemaal doet en een inkijkje in het werk van leden van Provinciale Staten. Ook is er de mogelijkheid om te oefenen met debatvaardigheden en maken cursisten kennis met politici.

Aanmelden kan via de aanmeldlink.

Over de samenwerking tussen ProDemos en de Provincie Limburg

ProDemos werkt specifiek in Limburg aan een steviger bewustzijn rond thema’s als democratie, tegenspraak en bestuurscultuur. De Provincie Limburg en ProDemos delen de wens om te komen tot een aanbod van activiteiten waarmee nieuwe inwoners van Limburg verder kennismaken met de werking en waarde van de democratische rechtsstaat. Limburgers worden zich hierdoor meer bewust van het belang van (hun actieve bijdrage aan) de democratische rechtsstaat, hoe ze hier deel van uitmaken en hoe zij invloed kunnen uitoefenen op de besluitvorming.