Herinnering voor ondernemers: Nog 3 weken om de tegemoetkoming omzetschade door hoogwater 2021 aan te vragen

9 november 2023

Limburgse en Brabantse ondernemers die door het hoogwater van juli 2021 fors omzetverlies hebben geleden, kunnen nog tot en met 30 november 2023 (tot 17.00 uur) een beroep doen op de regeling ‘Tegemoetkoming omzetschade na waterschade Limburg en Noord-Brabant tranche 2’.

De regeling is onlangs voor een tweede (en laatste keer) opengesteld voor ondernemers die nog geen eerdere aanvraag hebben ingediend. Om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming, dient sprake te zijn van een aanzienlijk omzetverlies in het derde en vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022.

Het is goed dat zwaar getroffen ondernemers die nog geen aanvraag indienden een extra kans krijgen om de tegemoetkoming voor omzetverlies aan te vragen,

aldus Stephan Satijn, gedeputeerde Provincie Limburg. “We merkten dat nog niet alle getroffen ondernemers bij de eerste regeling een tegemoetkoming hebben aangevraagd, om diverse redenen. Hen willen we graag een nieuwe kans geven.”

Meer informatie over de tegemoetkoming

Uitgebreide informatie over de voorwaarden en hoe u de tegemoetkoming aanvraagt, leest u op de subsidiepagina.

Het aanvragen van de regeling Tegemoetkoming omzetschade na waterschade Limburg en Noord-Brabant gaat via eHerkenning niveau 3. Heeft u nog geen eHerkenning niveau 3? Dan raden wij u aan deze zo spoedig mogelijk aan te vragen via https://www.eherkenning.nl.