College bezoekt Regiodag Noord-Limburg

24 november 2023

Het College van Gedeputeerde Staten was dinsdag 21 november aanwezig op de Regiodag Noord-Limburg. De gedeputeerden maakten hier kennis met de acht colleges van de Noord-Limburgse gemeenten.

De dag stond in het teken van kennismaking en ontmoeting. Daarnaast gingen de bestuurders in gesprek over belangrijke regionale thema’s, zoals kennisinfrastructuur, jeugd en talent, veiligheid en vitale gemeenschappen. Ook besproken ze de raakvlakken daarvan met het provinciale coalitieakkoord ‘Elke Limburger telt’.

Gezondste regio

Noord-Limburg heeft de ambitie om de gezondste regio te worden. Samen met de Rijksoverheid en Provincie Limburg zijn hier de afgelopen jaren al flinke stappen in gezet, met meer dan 100 projecten. Maar er is nog meer werk te doen. Daarom blijft de regio de samenwerking opzoeken, zo ook op deze Regiodag. Dit werd bekrachtigd met het uitdelen van een klein laarsje aan de gedeputeerden en de burgemeesters: symbool voor de stappen die nog nodig zijn op weg naar de Gezondste Regio.

De colleges van Regio Noord-Limburg en Provincie Limburg na afloop van de Regiodag: "Als we constant het gesprek aangaan over wat ons drijft zijn we ook in staat om samen de juiste stappen te zetten. Juist dan worden de duurzame verbindingen gelegd voor een gezonde toekomst van onze regio."