Venray, Maasgouw en Simpelveld kregen deze week een nieuwe burgemeester

14 juli 2023

Gouverneur Emile Roemer installeerde deze week maar liefst drie nieuwe Limburgse burgemeesters. De gemeente Venray, Maasgouw en Simpelveld kregen een nieuwe burgervader.

Gemeente Venray

Op dinsdag 11 juli werd Michiel Uitdehaag door gouverneur Emile Roemer geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Venray. Als burgemeester van Texel deed Uitdehaag de afgelopen zeven jaar al de nodige ervaring op in het ambt. In Venray volgt hij Leontien Kompier op. Zij was sinds december 2021 waarnemend burgemeester.

Gouverneur Roemer sprak bij de installatie zijn vertrouwen uit in de nieuwe burgemeester. Ook riep hij de gemeenteraad en burgemeester op om samen te blijven sleutelen aan een goed bestaan in Venray.

Gemeente Maasgouw

Dion Schneider werd afgelopen woensdag 12 juli tijdens een bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd als burgemeester van Maasgouw. Hij volgt Stef Strous op, die ruim 13 jaar de burgemeester van deze Midden-Limburgse gemeente was. Tot afgelopen woensdag was de heer Schneider waarnemend burgemeester van de gemeente Simpelveld

Gemeente Simpelveld

Donderdag 13 juli vond de installatie plaats van Susanne Scheepers als burgemeester van Simpelveld. Scheepers is zelf geboren in Simpelveld en werkte sinds 2020 voor de gemeente Roermond, waar ze sinds dit jaar waarnemend gemeentesecretaris was. Scheepers is de eerste vrouwelijke burgemeester van Simpelveld.

Diversiteit burgemeesterskorps

De diversiteit in het Limburgse burgemeesterskorps is bijzonder. Zij-instromers krijgen de kans als burgemeester en 40% van de Limburgse burgemeesters is vrouw. Gouverneur Emile Roemer roept op om ook zonder bestuurlijke ervaring de burgemeestersvacatures goed in de gaten te houden.