Gouverneurspenning voor Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven

14 juli 2023

Gouverneur Emilie Roemer heeft de Gouverneurspenning toegekend aan Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven. Het muziekgezelschap krijgt de onderscheiding vanwege het behalen van een 1e plaats in de 1e divisie Harmonie bij het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade in 2022. Vandaag reikte de gouverneur de penning uit tijdens een galaconcert in Obbicht.

Het galaconcert werd verzorgd door Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven, samen met Harmonie St. Cecilia Rotem (Belgisch Limburg) en de muzikanten uit de jeugdopleiding. Een 1e plaats betekent dat Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven zich wereldkampioen mag noemen.

Gouverneur Roemer: "U hebt vele uren geïnvesteerd om dit prachtige resultaat te halen. Dat vereist discipline, doorzettingsvermogen, geloof in eigen kunnen en teamwork. Het vraagt ook om steun en begrip van het thuisfront, van de omgeving. Proficiat en chapeau, u mag er met recht trots op zijn!"

De gouverneur overhandigde de wereldkampioen ook een waarderingscheque van het provinciebestuur. Waarderingscheques waren er ook voor de zes andere Limburgse muziekgezelschappen die bij het WMC in hun divisie in de top-3 eindigden, te weten: de Koninklijke Harmonie van Thorn, Concordia Obbicht, Showband Corio Heerlen, de Show- and Marchingband MVB (Maastrichtse Verkennersband), Fanfare St. Caecilia Schimmert en Brass Band Merum.

Gouverneurspenning

De Gouverneurspenning is een bronzen legpenning waarop het wapen van Limburg is afgebeeld. Het is een onderscheiding die de gouverneur als zelfstandig bestuursorgaan kan toekennen aan een vereniging, organisatie of persoon die hij waardeert of met wie/waarmee hij een bijzondere band onderhoudt.