Vriendengroep bouwt zes starterswoningen

10 mei 2023

Een groep jongeren uit Hegelsom kan naar verwachting dit jaar hun langverwachte starterswoning betrekken. De vriendengroep heeft een stichting opgericht om als Collectief Particulier Opdrachtgever (CPO) zes koopwoningen te bouwen. Om dit voor elkaar te krijgen hebben ze, met hulp van Dorpsplatform Hegelsom, de gemeente Horst aan de Maas en vele andere partijen, een plan gemaakt voor de bouw van de zes koopwoningen.

Deze jongeren hebben de wens om in hun eigen dorp te blijven wonen. Zoals in veel dorpen en steden in Limburg, geldt ook hier dat een betaalbare woning voor een starter moeilijk te verkrijgen is. Uiteindelijk lukte het om als Collectief Particulier Opdrachtgever (CPO) zes koopwoningen te bouwen. Het plan past binnen de Stimuleringsregeling Wonen van de Provincie Limburg, waardoor in de planvormingsfase (in aanloop naar een mogelijke realisatiefase) een subsidie is verstrekt.

Meer weten

Meer informatie over de Stimuleringsregeling Wonen is te vinden via de Nadere Subsidieregels Stimulering Wonen 2020-2023.