Statenleden brengen werkbezoek aan de Donderberg

27 november 2023

In het kader van hun introductieprogramma brengen nieuwe Statenleden van de Provincie Limburg werkbezoeken aan verschillende plekken in de provincie. Op deze manier krijgen de Statenleden een praktische indruk van wat er leeft en speelt in Limburg. Op vrijdag 27 oktober stond de wijk Donderberg in Roermond op het programma.

Ruim tien jaar werken de Provincie Limburg, gemeente Roermond, Wonen Zuid en Wonen Limburg al intensief samen om de Donderberg duurzaam te verbeteren. Samen met bewoners maken deze partners de wijk mooier, fijner en sterker. Er is al veel geïnvesteerd in het opknappen en verbeteren van woningen, het centrum, wegen en voorzieningen. Ook op sociaal gebied zijn al mooie resultaten geboekt. Zoals de Ontmoetingsruimte in de Donderie, het Cruyff Court en de Donderse Moestuin. Maar we zijn er nog niet. Want een wijk verbeteren is een kwestie van lange adem.

Buurtbewoners aan het woord

Tijdens het werkbezoek van de Statenleden deelde buurtbewoonster Tülay Arslan haar ervaringen over het opgroeien, wonen en leven in een multiculturele wijk. Tülay Arslan woont al ruim 40 jaar in de Donderberg en zet zich op diverse manieren in voor haar buurt. Ahmet Avci vertelde over een project om jongeren een betere start te gunnen in het voortgezet onderwijs. In dit project worden brugklassers gekoppeld aan leerlingen uit de bovenbouw. Als buddy begeleiden deze leerlingen uit de bovenbouw de brugklassers, waarmee de grote stap van lagere school naar middelbare school wordt verkleind. Hierdoor is er minder schooluitval.

Vervolg

Na afloop nodigde programmamanager Jan Pieter Bovendorp de Statenleden van harte uit om nog eens terug te komen, om uitvoeriger kennis te maken met de vele wijkinitiatieven die de Donderberg rijk is. Daarmee krijgen ze een completer beeld van wat op de Donderberg leeft. Met dit flitsbezoek is de deur voor hen geopend.

Een indruk krijgen van de activiteiten in de Donderberg? Bekijk dan onderstaande video.