Derde aanvraagronde Volkshuisvestingsfonds toegekend, vierde ronde van start

13 juni 2024

De derde aanvraagronde van het Volkshuisvestingsfonds is toegekend aan 14 gemeenten die gezamenlijk goed zijn voor 16 plannen. Daarmee kunnen 9.000 woningen verbeterd worden. Dat maakte minister Hugo de Jonge bekend in een Kamerbrief. Ook naar Limburgse projecten gaat budget. Drie projecten in de regio Parkstad ontvangen gezamenlijk ruim 21,5 miljoen euro.

In deze derde aanvraagronde was 175 miljoen euro beschikbaar, waarvan ruim 168 miljoen euro uitbetaald wordt. Met de bijdrage uit het fonds kunnen gemeenten ruim 9.000 woningen renoveren, verduurzamen en herstructureren in de meest kwetsbare gebieden.

Leefbaarheid en veiligheid verbeteren

Het Volkshuisvestingsfonds is een initiatief om ervoor te zorgen dat gemeenten de kwaliteit van woningen in kwetsbare wijken kunnen verbeteren. Daardoor neemt de leefbaarheid en veiligheid in die wijken toe. De subsidie is bedoeld voor woningverbetering, transformatie en sloop, nieuwbouw en inponding van woningen. De subsidie ook worden ingezet voor de inrichting van de omringende openbare ruimte en realisatie van maatschappelijke voorzieningen in de buurt van de woningen.

Nieuwe aanvraagronde

Inmiddels is de vierde aanvraagronde van het Volkshuisvestingsfonds gestart. Het loket is open van 3 juni 2024 tot 1 oktober 2024. Het beschikbare bedrag in deze vierde aanvraagronde is bijna 114 miljoen euro. Gemeenten kunnen ondersteuning ontvangen van de Provincie Limburg. Stuur hiervoor een mail naar wonenenleefbaarheid@prvlimburg.nl. Bekijk voor meer informatie het nieuwsbericht op de website Volkshuisvestingnederland.nl.