Lob van Gennep: Voetbalveld maakt plaats voor groene dijk

8 september 2023

Voetbal, dijkversterking en landschapsontwikkeling. Het is een combinatie die niet voor de hand ligt. Toch werkt het project Lob van Gennep, waar Provincie Limburg één van de initiatiefnemers is, in het Noord-Limburgse Ottersum samen met de lokale voetbalclub aan de verplaatsing van de voetbalvelden.

De velden liggen op dit moment in het Niersdal, vlak naast de rivier Niers. Door de club te verplaatsen, ontstaan er mogelijkheden om dijkversterking en landschapsontwikkeling te combineren. De voetbalclub houdt op de nieuwe locatie droge voeten.

Gebiedsontwikkeling

Binnen het project leggen we onder meer een groene dijk aan en verlagen we de uitwaarden om zo ruimte voor de rivier te maken. Dat geeft ook ruimte aan natuur en recreatie. Duidelijke entrees vanuit het dorp, een doorlopend wandelpad en de aanleg van recreatieplekken zorgen dat Ottersum meer in verbinding komt met het Niersdal. Het is een mooi voorbeeld van gebiedsontwikkeling zoals dat ook in het Limburgs Programma Landelijk Gebied (LPLG) wordt nagestreefd. Kijk meer informatie op de website van Lob van Gennep.

Open Dag

Op zaterdag 30 september organiseert het projectteam Lob van Gennep een open dag voor jong en oud. Hét moment om op een actieve manier kennis te maken met wat het project doet. Ontdek al wandelend, begeleid door interessante gastsprekers, de mooiste plekjes in Middelaar, Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide. Ook bij de projectlocatie, de Pastorie in Milsbeek, is van alles te leren en te beleven. Bezoek de website voor meer informatie: www.lobvangennep.nl.