Inloopmomenten over gebiedsontwikkeling Vierwaarden langs de Maas

8 september 2023

In september organiseert Waterschap Limburg inloopmomenten voor gebiedsontwikkeling Vierwaarden in Venlo-Noord. Deze momenten vinden plaats in Velden, Arcen, Lottum en Grubbenvorst. Inwoners, ondernemers en andere betrokkenen kunnen dan vragen stellen en oplossingen aandragen.

Het gebied aan beide zijden van de Maas moet nu en in de toekomst worden beschermd tegen hoogwater. Hiervoor moeten de dijken versterkt worden, maar de Maas moet ook voldoende ruimte krijgen om water af te voeren. Een tegenstrijdige en complexe situatie, waar het project Vierwaarden een oplossing voor biedt. Daarbij kijken we niet alleen naar hoogwaterveiligheid, maar zijn er ook andere doelen. Denk aan het versterken van natuur en landschap en het verbeteren van recreatiemogelijkheden.

Inloopmomenten

De inloopmomenten worden door Waterschap Limburg georganiseerd namens Provincie Limburg en vijf andere samenwerkende overheden. Ze zijn bedoeld voor betrokkenen die in gesprek willen met leden van het projectteam. Heeft u vragen of ideeën over het project? Kom langs bij één van onze inloopmomenten! Binnenlopen kan zonder afspraak tussen 14:00 uur – 18:00 uur op de volgende locaties:

  • Arcen (Hertogbroek): 18 september 2023 (locatie: Hertog Jan Proeverij)
  • Velden: 21 september 2023 (locatie: De Vilgaard)
  • Lottum: 5 oktober 2023 (locatie: De Smetenhof)
  • Grubbenvorst: 9 oktober 2023 (locatie: MFC ‘t Haeren)

Ontwerpateliers

Naast inloopmomenten komen er in het najaar ook ontwerpateliers. Dan worden er samen met direct betrokkenen schetsen gemaakt van mogelijke oplossingsrichtingen. Ga voor meer informatie naar de projectpagina van Waterschap Limburg.

Samenwerking

Het project Vierwaarden is een initiatief van Provincie Limburg, gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venlo, Waterschap Limburg en het Rijk (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat).