Educatief voedselbosje van LEADER in Oirsbeek

23 november 2023

Leerlingen van Kindcentrum de Sprong in Oirsbeek plantten op woensdag 15 november een eigen voedselbosje op het schoolplein. Voordat ze aan de slag gingen, leerden ze in de klas over voedselbossen, landbouw en gezonde voeding. Zo maken de leerlingen spelenderwijs kennis met de verschillende soorten in hun voedselbosje.

Het voedselbosje van Kindcentrum de Sprong is onderdeel van het subsidieprogramma LEADER Zuid-Limburg, dat ondersteund wordt door de Provincie Limburg. IVN heeft subsidie voor de aanleg van de voedselbosjes aangevraagd en voert dit project uit.

Wat is een educatief voedselbos?

Een voedselbosje is 30 vierkante meter groot. Het bestaat uit (deels) eetbare planten, bomen en struiken. In de voedselbosjes staan soorten zoals appel, braam, amandel, honingbes, dropplant en colakruid. Door deze educatieve voedselbosjes worden kinderen meegenomen in een nieuw verhaal over voedselproductie en wordt gezond eten toegankelijk gemaakt. Het draagt bij aan vergroening van de speel- en leeromgeving, de biodiversiteit en klimaatadaptatie.