Maastricht UMC+ en Medtronic staan stil bij tien jaar zorginnovatie

12 januari 2024

Zorgprofessionals van het Maastricht UMC+ en Medtronic kwamen dinsdag bij elkaar in het Gouvernement aan de Maas. Aanleiding was de tienjarige samenwerking tussen de twee partijen.

Het Gouvernement was tien jaar geleden ook de locatie waar de samenwerking tussen MUMC+ en Medtronic getekend werd. De zorg staat door factoren als bevolkingsgroei, vergrijzing en tegelijkertijd lagere capaciteit al langer onder druk. MUMC+ en Medtronic besloten daarom destijds om te gaan werken aan nieuwe oplossingen om de zorg duurzamer en effectiever in te richten. Zo maken ze een positief verschil voor patiënten in de regio.

Nieuwe doelen

Bij tien jaar stopt de samenwerking niet: voor de komende jaren hebben het MUMC+ en Medtronic nieuwe doelen opgesteld. Zo gaan de partijen zich richten op het verbeteren van de uitkomsten van de zorg. En komt er nadruk op het verbeteren van de patiëntervaring. Dit alles met behulp van data.

Trots

Gouverneur Emile Roemer trapte de bijeenkomst in het Gouvernement af met een toespraak. “Ik wil het MUMC+ en Medtronic feliciteren met de verlenging van de samenwerking. Als gouverneur ben ik er heel trots op dat Limburg zo’n uitstekende voedingsbodem is gebleken voor deze samenwerking.” Hij nodigde de zorgprofessionals ook uit voor het ICT&Health-congres later dit jaar. Van 14 tot en met 16 mei vindt dit internationale zorgcongres plaats in Limburg.