Budget over voor late aanvragen subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed

25 juni 2024

Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Of houdt u zich bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of monumenten? De subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen. De afgelopen jaren was het budget van duurzaamheidssubsidie DUMAVA telkens binnen een dag op. Dankzij een veel grotere subsidiepot is er dit jaar meer geld over. Daarom kan een late aanvraag alsnog lonen. Aanvragen kan tot 31 oktober 2024.

146 miljoen over voor verduurzaming maatschappelijk vastgoed

Op 3 juni 2024 opende de Subsidieregeling DUMAVA. DUMAVA financiert de verduurzaming van onder andere scholen, culturele instellingen, monumenten en ziekenhuizen. Op 17 juni was er nog meer dan 146 miljoen beschikbaar voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed.

Energieadvies en begroting vóór de herfst

Om DUMAVA aan te vragen moet u aan verschillende voorwaarden voldoen. Met name heeft u een geschikt duurzaamheidsadvies nodig dat duurzaamheidsmaatregelen voorschrijft, en een specifieke begroting van die maatregelen. Als u een duurzaamheidsadvies aanvraagt, duurt het een paar weken voordat het opgesteld is. Ook als u daarna een begroting schrijft, heeft u genoeg tijd om alles in orde te maken vóór de herfst.

Wat het oplevert

Duurzame gebouwen zijn beter beschermd tegen wisselingen in de prijs van energie en zijn beter voor het klimaat. Heeft u vragen? RVO biedt een stappenplan, een rekentool en een persoonlijk adviesgesprek aan. Zo weet u waar u aan begint, en wat het u kan opleveren.

Aanvragen tot 31 oktober

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) behandelt aanvragen tot en met 31 oktober 2024, óf tot het budget op is. Late aanvragers hebben daarom zeker kans van slagen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van RVO/DUMAVA.