Winnaars Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 bekend

14 maart 2024

Woensdag zijn de winnaars van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 bekendgemaakt. Start-up Human Material Loop werd gekozen als nummer één van de circulaire ranglijst.

De Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Keyport, ESZL, gemeente Sittard-Geleen en de Rabobank. De Provincie Limburg heeft ook zitting in de jury. Met het event zetten we circulaire innovaties uit Limburg in de spotlight en laten we zien wat Limburg te bieden heeft.

Circulaire pioniers

De bekendmaking van de editie van 2024 vond woensdag, in de Week van de Circulaire Economie, plaats op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Human Material Loop werd gekozen als nummer één van de ranglijst. Deze start-up uit Geleen maakt textiel van resten van menselijk haar. Volgens de jury zijn ze daarmee een inspiratie voor circulariteit op nationaal niveau. In de categorie ‘circulaire changemaker’ was Ekowood Houses winnaar, zij maken in Beringe prefab houten woningen. Ontmoetingsplek de Glazenap uit Tegelen won in de categorie ‘circulaire community’.

De drie winnaars gaan door naar de landelijke finale van de Circulaire Innovatie Top. De finale is vrijdag 15 maart in Den Haag.


Zie ook

Human Material Loop wint een geldbedrag van 3.000 euro.