Huurwoningen


In Limburg moeten voldoende koopwoningen en huurwoningen zijn, die passen bij de vraag en behoefte uit de samenleving. Zodat iedereen kan wonen in een huis dat aansluit bij zijn of haar wensen, gezinssituatie en financiën. Er is vooral veel behoefte aan betaalbare sociale huurwoningen. De Provincie Limburg zet zich samen met gemeenten, corporaties en andere aanbieders van woonruimte in, om ervoor te zorgen dat het woningaanbod aansluit bij de woningvraag.

Groeiend tekort aan betaalbare huurwoningen

De Provincie heeft onderzoek laten doen, om te kijken hoe het staat met de huursector in Limburg. Volgens de onderzoekers is er in Limburg een groot tekort aan betaalbare woningen met een huur tot € 618,-. Dat komt onder andere door huurstijgingen, verkoop en sloop van huizen. Ook is er extra vraag door de toename van het aantal vergunningshouders. Als er niets verandert, dan dreigt dat tekort de komende tien jaar alleen maar groter te worden.

Lees het rapport Opgave voor de huursector in Limburg 2015-2025 (pdf, 1 MB)

Vind een huurwoning via een woningcorporatie

Veel huurwoningen worden verhuurd door woningcorporaties. Wilt u in aanmerking komen voor zo’n huurwoning, dan moet u zich inschrijven als woningzoekende. Dat kan onder andere bij Thuis in Limburg, een site waar de grootste corporaties samenwerken. Zodra u zich heeft ingeschreven kunt u reageren op beschikbare huurwoningen.

Niet alle corporaties zijn aangesloten bij Thuis in Limburg. Als u een woning wilt via een van die andere corporaties, dan moet u zich daar inschrijven. Kijk daarvoor op de website van die corporatie.

Het woningaanbod van corporaties bestaat voornamelijk uit sociale huurwoningen. Voor aanbod van andere verhuurders kunt u onder meer terecht bij: Woonplein LimburgPararius, Funda en Jaap.nl.