Michael Rauner geïnstalleerd als burgemeester van Bergen

4 april 2024

De gemeente Bergen heeft sinds deze week een nieuwe burgemeester. Dinsdag werd Michael Rauner geïnstalleerd tijdens een bijzondere raadsvergadering. Onder het toeziend oog van inwoners, de gemeenteraad van Bergen en burgemeesters en wethouders van de andere gemeenten in de regio, legde hij de eed af bij gouverneur Emile Roemer.

Michael Rauner is geboren in Stuttgart en heeft de Duitse en Nederlandse nationaliteit. Hij werkte eerder in verschillende leidinggevende functies, vooral bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, recent als plaatsvervangend ambassadeur in Panama. Ook was hij adviseur bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Rauner heeft geen directe politieke ervaring. De gemeenteraad kijkt uit naar de samenwerking met Rauner en noemt hem “een ‘zij-instromer’ waar we als gemeente veel aan zullen hebben”.

Opvolger Manon Pelzer

Rauner is de opvolger van Manon Pelzer, die sinds 2012 burgemeester was van de gemeente Bergen. Bij haar afscheid op 21 maart kreeg zij van gouverneur Emile Roemer de Koninklijke Onderscheiding van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


Zie ook

Michael Rauner en gouverneur Emile Roemer bij de installatie.