Provincies lanceren gezamenlijke website voor vacatures

19 juni 2023

De Nederlandse provincies lanceren gezamenlijk een nieuw platform: www.werkenvoordeprovincie.nu. Op deze website staan alle vacatures van de Nederlandse provincies bij elkaar. Ook Provincie Limburg sluit hierbij aan.

Imago-onderzoek

Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt ontstond de wens om de provincies als middenbestuur prominenter te positioneren als werkgever. Uit imago-onderzoek blijkt dat er nog een wereld te winnen is als het gaat om bekendheid van provincies ten opzichte van gemeenten en de Rijksoverheid. Daarom is de afgelopen tijd gewerkt aan de voorbereiding van een gezamenlijk banenplatform van de provincies.

Werken voor de provincie

Op www.werkenvoordeprovincie.nu kunnen werkzoekenden terecht voor meer informatie over de provincies. Ze vinden antwoord op de vraag welke soort banen er zijn binnen de provinciale organisaties. Daarnaast kun terecht voor meer informatie over iedere provincie en voor alle openstaande vacatures bij alle provincies.

Interprovinciale campagne

Het platform vormt de basis voor de interprovinciale arbeidsmarktcampagne, die start in de zomer van 2023. Het doel van de campagne is meer bekendheid van de provincie als werkgever. Met de hashtag #invloedopjeomgeving voeren de provincies gezamenlijk online campagne.