Opening appartementencomplex aan de Groene Loper

4 oktober 2023

Op 29 september werd, in aanwezigheid van de nieuwe bewoners, de officiële opening gevierd van het nieuwbouwcomplex aan de noordelijke kop van de Groene Loper. Dit complex, gelegen aan de Burgemeester Bauduinstraat grenzend aan de wijk Wittevrouwenveld, bestaat uit twee blokken van zestig betaalbare huurwoningen voor Maasvallei en twintig woningen voor Servatius.

Opening

De feestelijkheden begonnen met een dankwoord van de directeur-bestuurders van beide corporaties en de aannemer. Vervolgens was er het symbolische moment waarop het lintje officieel werd doorgeknipt door gedeputeerde Theuns. Dit moment markeerde niet alleen de opening van het appartementencomplex, maar ook het begin van een nieuwe toekomst voor de bewoners. Een bijzonder moment tijdens de viering was de onthulling van de naam van het Maasvallei-complex: Bauduin Residentie.

Realisatie

Het appartementengebouw werd binnen anderhalf jaar gerealiseerd en is een van de weinige nieuwbouwprojecten in de sociale sector aan de Groene Loper. De duurzame woningen zijn volledig gasloos en dragen aanzienlijk bij aan de verduurzaming van het woningaanbod.

De betaalbare huurwoningen vormen een belangrijke stap in het creëren van een diverse en levendige gemeenschap op de plek waar Oost- en West Maastricht door de Groene Loper met elkaar verbonden worden.

De realisatie van dit nieuwbouwproject werd mede mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente Maastricht, projectbureau A2 Maastricht en de Provincie Limburg.

Bewoners

De appartementen in de sociale sector zijn bestemd voor een brede doelgroep, waaronder starters, mensen van middelbare leeftijd en ouderen. De bewoners namen hun intrek vanaf de oplevering in mei.