Vraag nu uw CrossRoads subsidie aan

21 september 2023

Op 1 september opende de eerste oproep van CrossRoads Vlaanderen-Nederland. Kleine en middelgrote ondernemingen die over de landsgrenzen heen samenwerken en innoveren, kunnen tot 13 oktober subsidie aanvragen voor innovaties die maatschappelijke uitdagingen aanpakken.

CrossRoads Vlaanderen-Nederland is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland en stimuleert samenwerking tussen Vlaamse kmo’s en Zuid-Nederlandse mkb’ers. Het project subsidieert product- en procesinnovaties die bijdragen aan maatschappelijke transitieprioriteiten: duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheidszorg.

Voor welke projecten, hoeveel steun en wanneer indienen?

De eerste oproep loopt van 1 september tot en met 13 oktober, 15.00 uur. Elk samenwerkingsproject omvat minstens één Vlaamse kmo en één Zuid-Nederlandse mkb. Ook kennisinstellingstellingen kunnen bij een consortium aansluiten, maar zij kunnen geen subsidie ontvangen. De voorziene innovatietrajecten lopen tot twee jaar, met een maximaal toegekende subsidie van € 250.000 EFRO, wat 50% van de totale subsidiabele kosten omvat.

Het totale subsidiebudget van deze call is € 2.500.000. Na sluiting van het e-loket worden de ingediende innovatieprojecten met elkaar vergeleken op basis van een aantal vooraf bepaalde criteria. Elk project zal op basis van deze criteria een score toegekend krijgen waarna ze worden gerangschikt. Vervolgens wordt subsidie toegekend aan de hoogst scorende projecten tot het totale subsidiebudget is uitgeput.

De aanvraag loopt via het e-loket van Interreg Vlaanderen-Nederland.

Meer informatie?

Heeft u een innovatief en technisch haalbaar projectidee gericht op een van de vier transitieprioriteiten? En wilt u graag over de landsgrenzen heen samenwerken met andere bedrijven? Bekijk dan de kansen van CrossRoads voor uw bedrijf.

Voor inhoudelijk advies en hulp bij het vinden van de juiste partner, kunt u terecht bij een van de projectpartners: Impuls Zeeland, REWIN, BOM, LIOF, InnovationQuarter en VLAIO Team bedrijfstrajecten.

Voor financieel-administratieve vragen, helpt Interreg Vlaanderen-Nederland u graag verder. Op deze pagina is meer informatie te lezen en kunt u in contact komen met uw regionale contactpersoon.