Vastelaovendsviltjes gemaakt door kunstenaars van Daelzicht

29 januari 2024

Tijdens het Knoevelemint dat op 5 februari in het Gouvernement plaatsvindt worden de drankjes op wel hele vrolijke bierviltjes geserveerd. Monique Lips Oberndorff en Paul Derks, beide cliënten van Daelzicht die met enige regelmaat bij de dagbestedingslocatie Ut Atteljee in Beek werkzaam zijn, hebben de kunstwerken op deze Vastelaovendsviltjes ontworpen. Ut Atteljee is een dagbestedingslocatie van Daelzicht, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Monique

Monique is een kleurrijke persoonlijkheid met een kleurrijke schilderstijl. Haar collectie is heel herkenbaar en haar stijl wordt gewaardeerd.
Monique kan helemaal afschakelen van de dagelijkse beslommeringen als ze aan het schilderen is. In opperste concentratie vergeet Monique de wereld om zich heen en ze verliest zich in haar werk. Menig doek, keramieken kat of vaas gaf ze de mooiste kleuren en creatieve vormen. Monique geniet als mensen blij worden van haar kunst. Monique: “Er zijn klanten die een schilderij speciaal van mij komen kopen. Dat is een bijzonder gevoel. Daar word ik blij van.”
Bij Ut Atteljee is Monique zichzelf en wordt er vooral gekeken naar haar mogelijkheden. “Mijn creativiteit krijgt alle ruimte. Het schilderij dat ik gemaakt heb voor op de bierviltjes is geïnspireerd op een foto van Duo X-Elle. Deze dames vertegenwoordigen voor mij wat carnaval betekent.”, vertelt Monique.

Kunstwerk Monique Lips Oberndorff

Paul

Bij Ut Atteljee voelt Paul zich een echte kunstenaar. Hij is altijd bezig met ontwerpen en het verder verfijnen van zijn schilderkunst. Hij werkt graag met gelaagdheden van verf in combinatie met andere media.
Paul wordt geïnspireerd door foto's van zijn omgeving en kunstboeken. Hij heeft grote bewondering voor de kunstenaars Picasso en Corneille. De inspiratie voor het kunstwerk op de bierviltjes komt uit zijn beleving van carnaval. Het is een compilatie van verschillende portretten die Paul ontworpen heeft voor hét feest van het zuiden.

Paul Derks