Sollicitatieprocedure


Digitaal solliciteren

In de vacature tekst vind je een button om te solliciteren. Als je daarop klikt, kom je bij een sollicitatieformulier waar je jouw motivatie en je cv kunt toevoegen. De eerste keer dat je solliciteert bij de Provincie Limburg wordt na het indienen van je sollicitatie een persoonlijk account aangemaakt. In het persoonlijk account volg je de voortgang van jouw sollicitatie.

Ontvangstbevestiging

Zodra we jouw sollicitatie hebben ontvangen krijg je via mail een ontvangstbevestiging met de gegevens voor het aanmaken van je persoonlijke account. Na de sluitingsdatum van de vacature laten we jou weten of je wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek. Een uitnodiging ontvang je via mail en bevestig je in je persoonlijke account.

Selectiegesprekken

Een selectie bestaat vaak uit één of twee selectiegesprekken. Hierna kan er nog een 'klikgesprek' met mogelijk toekomstige collega’s worden ingepland of in enkele gevallen met leden van de directie. Verder kan een assessment deel uitmaken van de procedure.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Ben je geselecteerd voor de functie, dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Dit is het moment dat we afspraken maken over het arbeidscontract, salaris en andere arbeidsvoorwaarden. Daarna krijg je van ons het verzoek om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Voor enkele functies geldt het risicoprofiel integriteit. Ook lever je dan een kopie van je diploma’s aan. Een overzicht van je diploma’s kun je in veel gevallen downloaden via het diplomaregister in 'Mijn DUO'.

In het persoonlijke sollicitatieportaal staat beschreven wat we van je nodig hebben om in dienst te treden. Elke keer als er een bericht van ons voor je klaarstaat, ontvang je een e-mail met daarin een link naar het betreffende bericht.

Contact

Wil je graag meer informatie over een specifieke vacature, neem dan contact op met de contactpersoon die vermeld staat in de vacature.

Heb je een vraag over werken of solliciteren bij de Provincie Limburg? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar solliciteren@prvlimburg.nl.