Starterslening


Samenvatting

Op zoek naar uw eerste koopwoning? Maar is de maximale hypotheek die u kunt krijgen niet voldoende om de gewenste woning te kopen? Dan biedt een Starterslening misschien uitkomst.

De Starterslening is bedoeld om het verschil te overbruggen tussen het bedrag dat u maximaal kunt lenen op basis van uw inkomen en de aankoopkosten van de woning.

De Startersregeling is een samenwerking tussen de Provincie Limburg en de deelnemende gemeenten. Sinds 2021 kun u in alle Limburgse gemeenten een Starterslening aanvragen. De lening wordt verstrekt via Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Toelichting

De Starterslening is bedoeld om het verschil te overbruggen tussen het bedrag dat een koopstarter maximaal kan lenen op basis van het inkomen en de aankoopkosten van de woning.

Voor de Starterslening betaalt u de eerste drie jaar geen maandlasten.

Kijk voor meer informatie en de deelnemende gemeenten op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

De 4000ste Starterslening

De 4000e Starterslening is op 22 november jongstleden uitgereikt door gedeputeerde Lia Roefs van de Provincie Limburg en wethouder Jan Hermans van de gemeente Beekdaelen. In deze gemeente wonen de aanvragers van de 4000e lening. Met de Starterslening wil de Provincie de positie van starters op de woningmarkt verbeteren.