Limburg 150 jaar

Op 11 mei 2017 is het precies 150 jaar dat Limburg enkel en alleen een provincie van Nederland is. Om deze historische mijlpaal te vieren organiseert de Provincie Limburg een aantal activiteiten.

Logo 150 jaar Limburg

 • 2 januari 2017: Start viering 150 jaar Limburg
  De Provincie Limburg heeft ontwerpstudenten van Zuyd Hogeschool gevraagd een beeldmerk te ontwerpen. Elke Limburger heeft kunnen stemmen op het beeldmerk van haar of zijn keuze.
   
 • 19 januari 2017: bekendmaking logo 150 jaar Limburg
  Aline van Thoor winnares ontwerpwedstrijd logo 150 jaar Limburg
   
 • 26 januari 2017: Event ‘Het geluk/gelijk van Limburg’
  Theaterevent in de Randstad om Limburg in de spotlights te zetten: Wat kan de Randstad van Limburg leren? Een initiatief van Petra Stienen, Marcia Luijten en Stadsschouwburg Amsterdam.
   
 • 11 mei 2017: Congres/seminar viering Verdrag van Londen
  Provinciale Staten vieren de 150ste verjaardag van de Provincie met overdag een congres of seminar waarin de rol van de Provincie als middenbestuur en de grensoverschrijdende onderscheidenheid van Limburg centraal staat. 's Avonds een bijzondere statenvergadering met een historisch tintje.
   
 • 2017 (tijdpad volgt): de Limburg Agenda
  De 150ste verjaardag wordt aangegrepen om de  belangrijkste ontwikkelingen en thema’s voor Limburg nader tegen het licht te houden. Centrale vraag: Wat doet Limburg en waar wil men naartoe in het komende decennium?
   
 • Zomer 2017: culturele activiteiten door heel Limburg
  Straattheater om de hoek door professionele artiesten voor de jongeren vanaf 10 jaar.
   
 • 2017: digitaal platform 150 jaar Limburg
  In de loop van 2017 wordt er een digitaal platform ingericht met historisch beeldmateriaal dat voor iedere geïnteresseerde toegankelijk is.

 

 

Zoeken

Uitgelicht

Limburg 150 jaar enkel en alleen Nederlands

Lees meer over het historisch perspectief van de provincie Limburg.

Lees verder

Zoeken