Suggesties vanuit de stoel op de Buitenring


Binnen de campagne “Mobiliteit zonder grenzen” gaat de Provincie Limburg op pad om Limburgers te vragen naar hun wensen op het gebied van mobiliteit. Wat is ervoor nodig om reizen in en door Limburg nog fijner te maken? Een van de eerste locaties om hierover het gesprek aan te gaan was de Publieksmanifestatie Buitenring Parkstad Limburg.

Maar liefst 10 kilometer van het tracé van de Buitenring Parkstad was op zondag 30 september opengesteld voor publiek. Na de hardloopwedstrijden in de ochtend was er ’s middags ruimte voor wandelaars en fietsers. De stoel van “Mobiliteit zonder grenzen” stond midden op het tracé bij de Mijnsteenberg. Daar gingen we in gesprek met voorbijgangers over hun ideeën hoe we het reizen in en door Limburg nog fijner kunnen maken. Dat leverde een keur aan complimenten en suggesties op.

  • Wat een mooie weg!
  • Kunnen we vaker fietsen over de Buitenring?
  • Waarom is er geen parallel fietspad aangelegd?
  • Kan ik straks wel weer met de auto bij de Naanhof komen vanuit Vaesrade?

Gezin poseert tijdens publieksmanifestatie Buitenring stand van Mobiliteit zonder Grenzen op de publieksmanifestatie Buitenring Man met hoed posteert tijdens Publieksmanifestatie Buitenring

Voor zover mogelijk gaan we deze en andere vragen beantwoorden of verwijzen we mensen verder door. Alle ideeën en suggesties nemen we mee in onze nieuwe mobiliteitsaanpak:

In Limburg geloven we in mobiliteit zonder grenzen

We spelen in op nieuwe ontwikkelingen die reizen duurzamer, veiliger en prettiger maken. Samen met gemeentes, bewoners, reizigers, bedrijven en andere betrokkenen willen we ervoor zorgen dat reizen in en door Limburg in de toekomst nog fijner wordt. En dat kan alleen met uw inbreng!


Zie ook

Gouverneur Theo Bovens geeft startsein voor het tracé fietsen op de Buitenring

Gouverneur Theo Bovens geeft het startsein waarna gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Charles Claessens (Stadsregio Parkstad Limburg) als eersten over het tracé fietsen.