Limburg viert 75 jaar bevrijding


Welke vlag hangt u uit?

Gouverneur Theo Bovens roept alle Limburgers op om de vlag uit te hangen. Laat zien dat onze vrijheid voor u belangrijk is en hang de vlag uit om 75 jaar bevrijding in Limburg te vieren.

Samen vieren en onze vrijheid doorgeven

Op deze website vindt u de activiteiten die in de Provincie Limburg worden georganiseerd om 75 jaar vrijheid te vieren. De Provincie Limburg ondersteunt een groot aantal van de activiteiten. Het comité 75 jaar bevrijding heeft hierover advies uitgebracht aan Gedeputeerde Staten.

Limburg 75 jaar bevrijding logo 365 x 365

Limburg levert in 2019/2020 een actieve bijdrage aan 75 jaar bevrijding in Nederland. Er wordt een passende invulling gegeven aan het kroonjaar. Een invulling die past bij de traditie van eren en gedenken, maar die tevens oog heeft voor de toekomst en actualiteit van herinneren en vrijheid. Het nieuwe vieren start op 12 september 2019 in Mesch (gemeente Eijsden-Margraten), het eerste Nederlandse dorp dat bevrijd werd.

Activiteiten

Alle activiteiten om 75 jaar vrijheid in Limburg te vieren worden in dit overzicht vermeld, mits ze zijn doorgegeven aan de Provincie Limburg.

Aanmelden van activiteiten

Aanmelden van een activiteit is niet meer mogelijk.

Nieuws over 75 jaar bevrijding

Lees het laatste nieuws over het vieren van 75 jaar bevrijding in Limburg.

Toolkit

Download hier alle materialen die u kunt gebruiken bij de communicatie over uw activiteit voor 75 jaar bevrijding in Limburg.

Voor gemeenten

Gemeenten kunnen hier terecht voor alle informatie rondom 75 jaar bevrijding in Limburg.

Tijdlijn

De tijdlijn laat zien op welke datum welke dorpen en plaatsen in Limburg zijn bevrijd van 12 september 1944 tot en met 3 maart 1945.

Over het comité

Het comité heeft in september 2018 alle Limburgers opgeroepen om ideeën aan te dragen om 75 jaar vrijheid in Limburg onvergetelijk te vieren.

Samenwerking

Om 75 jaar vrijheid in Limburg onvergetelijk te kunnen vieren wordt nauw samengewerkt met landelijke partners.

Meer links

Links naar Limburgse, landelijke en internationale organisaties en activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding en de Tweede Wereldoorlog.