Koningsdag Maastricht 2022


Op woensdag 27 april vierden Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Maxima en leden van de koninklijke familie Koningsdag in Maastricht. Na de afgelasting in 2020 door de uitbraak van de coronapandemie kregen de stad Maastricht en de regio Zuid-Limburg alsnog de gelegenheid zich met een aansprekend programma te presenteren aan de koninklijke gasten, de bezoekers en de tv-kijkers.

Preview aftermovie

Preview2 Aftermovie Koningsdag thumbnail 1

Wat hebben we genoten! Bekijk een preview van de aftermovie, waarin een aantal sfeerbeelden van Koningsdag 2022 op een rij gezet zijn.

Fotoreportage

Fotorepo2

Heeft u delen van Koningsdag 2022 gemist, of wilt u de dag nog eens herbeleven? In de fotoreportage komen alle hoogtepunten van Koningsdag 2022 nog eens langs.

Leef Maastricht

Leef Maastricht! gaat over saamhorigheid en verbondenheid, stijl en diversiteit. Deze waarden ervaar je in Zuid-Limburg intenser dan waar ook. Lees hier meer over het thema.

Video: Wat is Limburg?

Gouverneur Emile Roemer

Wat is Limburg? Zoveel meer dan vlaai, Vastelaovend en de Limburgse taal, aldus gouverneur Emile Roemer. Dat laten we zien tijdens Koningsdag 2022 in Maastricht. Ben jij er ook bij?

Video: Limburgse innovatie

Kweekburger

Een hamburger van 100% kweekvlees? Die is gewoon hier in Limburg gemaakt. De kweekburger is een van de vele Limburgse innovaties van de Brightlands campussen. Dat en meer laten we zien tijdens Koningsdag.

Video: Poort van Europa

Regalo aan het schilderen

Tegeltje voor tegeltje beschilderen ze bij Regalo de Poort van Europa. De basis voor de Europese Unie en de euro werd niet voor niets in Limburg gelegd. Dat en meer wordt nog eens zichtbaar tijdens Koningsdag 2022.