Subsidieregeling Flexibele inzet ondersteuning woningbouw


Limburgse gemeenten kunnen blijven gebruikmaken van de subsidieregeling Flexibele inzet ondersteuning woningbouw. Gedeputeerde Staten hebben op 4 februari besloten om de subsidieregeling te verlengen. Met deze financiële ondersteuning kunnen gemeenten de voorfase van woningbouwprojecten versnellen. Per gemeente kan maximaal € 40.000,- aan subsidie worden aangevraagd.

In woningbouwprojecten ontstaat vertraging doordat gemeenten beperkte capaciteit en/of expertise hebben om werkzaamheden in de voorfase uit te voeren. Met deze subsidie kunnen Nederlands-Limburgse gemeenten extra capaciteit en expertise flexibel inzetten en zo de voorfase versnellen.

Een gemeente kan maximaal € 40.000,- aanvragen voor woningbouwprojecten die in een te versnellen segment zitten, zoals opgenomen in de Limburgse Agenda Wonen 2020-2023. Als de extra capaciteit en/of expertise is bedoeld voor een stedelijk vernieuwingsgebied of project dat een bijdrage ontvangt uit de Woningbouwimpuls, kunnen gemeenten een extra bijdrage van maximaal € 40.000,- aanvragen.

Meer informatie over de regeling is te vinden op onze website bij de subsidieregelingen.