Tijd voor een update


In de afgelopen maanden hebben we niet stil gezeten. De voorbereidingen van de werkzaamheden aan de N280 vinden voor een groot deel plaats 'achter de schermen'. Toch waren een aantal feestelijke openingen en andere activiteiten zichtbaar. Op 7 september is het fietspad N280-Leeuwen officieel geopend door gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit) en wethouders Angely Waajen en Rens Evers.

Dat deden ze door op een e-bike een deel van de nieuwe route te fietsen.

Vleermuizen en dassen

Vlak voor de start van de schoolvakantie zijn het vleermuishotel en de tijdelijke aansluiting N280 Roermond-Mijnheerkensweg officieel geopend.

Daarnaast hebben we samen met natuurorganisatie Das en Boom een nieuw onderkomen voor de das gemaakt. Die had eerst een bijburcht op de plek waar de toekomstige toerit van de Sint Wirosingel naar de N280 komt. De das heeft zijn nieuwe onderkomen al ontdekt en kan via tunnels veilig onder de N280 door om zich vrij te bewegen in zijn leefgebied.

Luchtfoto's en filmpjes

Op de N280 Roermond Facebookpagina zijn in de zomermaanden prachtige luchtfoto’s en filmpjes verschenen van de N280 en het omliggende gebied. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.