Wat gaat er de komende tijd gebeuren?


De werkzaamheden buiten starten in januari 2019. Eerst bereiden we de reconstructie van de N280 Roermond zorgvuldig voor. Daarmee zijn we gestart in mei 2018. We doen extra onderzoek naar bodemgegevens.

Ook werken we het referentieontwerp verder uit. Een zorgvuldige voorbereiding binnen zorgt voor een soepele uitvoering van de werkzaamheden buiten.

Klankbordgroepen

In november vinden gesprekken plaats met diverse klankbordgroepen. Provincie Limburg en de aannemerscombinatie Werkend Hardt informeren hen over de planning en aanpak van de reconstructie. Natuurlijk bespreken we dan ook de impact van de werkzaamheden en de maatregelen om deze zo veel mogelijk te beperken.

Bouwkundige opnames

Vanaf deze maand voert BouwRisk statusopnames uit. Deze bouwkundige opnames brengen de huidige toestand van een woning of gebouw in beeld. Samen met BouwRisk hebben we een selectie gemaakt gebaseerd op de afstand tot specifieke werkzaamheden of kwetsbaarheid van een object. Indien u als bewoner met uw woning binnen deze selectie valt, dan informeert BouwRisk u tijdig per brief.

Opening informatiecentrum

Op dinsdag 27 november wordt het informatiecentrum aan de Looskade 4 in Roermond feestelijk geopend. Deze avond is voor genodigden, maar vanaf donderdag 29 november opent het informatiecentrum haar deuren voor iedereen. Hier kunt u met een rijsimulator een virtueel ritje maken over de nieuwe N280 Roermond. Zo krijgt u een uniek kijkje op de N280 anno 2021.

Het Informatiecentrum N280 Roermond is vanaf 29 november geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. In deze ruimte kunt u uitleg krijgen over de wegwerkzaamheden, planning en fasering. Ook kunt u visualisaties bekijken en informatie krijgen over thema’s als natuur en techniek.

Het Informatiecentrum dient ook als vergaderruimte. Onder meer de overleggen met de klankbordgroepen vinden hier plaats. De ruimte wordt nu verder ingericht en ook de buitenkant krijgt een herkenbare uitstraling.