Bouw nieuw hotel begonnen


Wist u al dat Roermond een nieuw hotel krijgt? U past zelf niet in de kamers van dit bijzondere onderkomen, maar dat is ook niet de bedoeling. Het gaat namelijk over het vleermuishotel dat langzaam verrijst tussen de Venloseweg en de N280. De bouw hiervan is eind januari gestart.

De bouw van het vleermuishotel hangt samen met de tijdelijke aansluiting van de Schipperswal op de N280 Roermond, belangrijk voor de doorstroming van het verkeer tijdens en na de herinrichting van de N280 Roermond. Om de aanleg van deze aansluiting mogelijk te maken is het nodig om bomen te kappen langs de Schipperswal en de Mijnheerkensweg. Uit onderzoek bleek echter dat in de zomer vleermuizen in deze bomen verblijven. In bomen in de omgeving zoeken en vinden ze hun voedsel. We mogen deze bomen kappen, als we tussen de N280 en de Venloseweg een vleermuishotel bouwen. Daar zijn we nu mee begonnen.

Toren

Het vleermuishotel wordt een toren van 2 x 2 meter met een hoogte van 6 meter. Gemetselde muren vormen de basis van het bouwwerk met een houten nok en een zadeldak van dakpannen. Met dit ‘hotel’ bieden we de vleermuizen een alternatieve verblijfplaats met voldoende beschutting en voedsel in de buurt. De toren moet in april klaar zijn zodat de vleermuizen er nog voor de zomer in kunnen trekken.


Vleermuistoren

vleermuistoren