Laatste stuk fietsbrug krijgt beton op 31 oktober


We werken nu aan de bekisting en bewapening van de laatste fase van de fietsbrug. Het storten van het beton is gepland op woensdag 31 oktober, tenzij het slecht weer is. U bent van harte welkom om de betonstort te bekijken.

U kunt toekijken vanaf de zichtlocatie vlakbij de fietsbrug. Zodra het beton genoeg is uitgehard, verwijderen we de bekisting van dit laatste deel van de brug. Tot die tijd schilderen we het brugdeel van fase 2 alvast, afhankelijk van het weer en de temperatuur. De 2 zogenaamde ‘landhoofden’ zijn al klaar. Een landhoofd is het deel van de constructie van een brug dat het wegdek verbindt met het brugdek.

Kunstwerk

De fietsbrug krijgt straks een prachtig kunstwerk van kunstenares Marijke de Goey. Het kunstwerk bestaat uit 3 onderdelen. Een onderdeel komt ter hoogte van de beide landhoofden en de andere onderdelen in het midden en het hoogste deel van de fietsbrug. De komende periode bereiden we de plaatsing van het kunstwerk voor. Deze week starten we ook met het plaatsen van een RVS spijlenleuning op het brugdek. Hier zijn we zo’n 4 weken mee bezig.