Start bouw ecopassage


Deze week start de aannemer met de bouw van de ecopassage. De ecopassage loopt straks onder de N274 door ten zuiden van de Schinvelder hoeve.

In het afsluitingsweekend van 20 april heeft aannemer BAM, daar waar de Ecopassage komt, de N274 tijdelijk opgeschoven naar het oosten. Zo is er werkruimte ontstaan om de eerste helft van de ecopassage op de juiste plek te maken.

Damwand

Vorige week zijn de nodige voorbereidingen getroffen. Zo is er ter hoogte van de toekomstige ecopassage over een lengte van 13 meter een damwand aangebracht naast de tijdelijke N274. De damwand bestaat uit een groot aantal stalen planken die diep in de grond zijn aangebracht. Deze planken houden de ondergrond van de N274 stevig op zijn plaats in de periode dat er gewerkt wordt aan de ecopassage.

Graafwerkzaamheden

Deze week begint de aannemer met de benodigde graafwerkzaamheden. Volgende week kunnen dan de betonnen tunneldelen op zijn plaats gezet worden. Zodra de westelijke eerste helft (aan de zijde van de Echterbaan) van de ecopassage klaar is, schuift de N274 weer op naar zijn oorspronkelijke en definitieve plek. Vervolgens wordt de oostelijke zijde (aan de kant van de Schinvelderhoeve) van de ecopassage gemaakt.


nieuwsbrief_17_ecopassage_1
nieuwsbrief_17_ecopassage_2