Fietsbrug


De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan de fietsbrug. De palen waarop de brug leunt en de landhoofden zijn klaar. In januari en februari vinden nog enkele werkzaamheden plaats. Tot de ingebruikname van de fietsbrug geldt voor fietsers een adviesroute.

Fietsverkeer tot aan ingebruikname fietsbrug

  • Fietsers van Duitsland naar Schinveld en terug kunnen oversteken bij het oversteekpunt en via de Jabeekerstraat naar hun bestemming fietsen.
  • Fietsers van Brunssum naar Duitsland en terug kunnen over het fietspad naast de N274 achter het Esso tankstation door naar de Brunssummerstraat > Ter Hallen > Jabeekerstraat hun bestemming bereiken.
  • Fietsers uit Jabeek richting Schinveld kunnen oversteken bij het oversteekpunt en over de Jabeekerstraat naar Schinveld fietsen.
  • Fietsers uit Jabeek richting Brunssum kunnen parallel aan de N274 fietsen en via de Leuperweg en de Echterbaan hun bestemming bereiken.

Kaartje afsluiting Jabeekerstraat na 17-12 tot ingebruikname

Afwerkingen

In januari en februari werken we de fietsbrug en de beide landhoofden af, en leggen het laatste deel van het fietspad aan. Een landhoofd is een betonnen constructie die de brug verbindt met het wegdek.

Brugleuning

In de eerste maanden van het jaar plaatst de firma Visser Staal nog een groot deel van de brugleuning. Visser Staal is op dit moment de leuning aan het maken in de werkplaats. Daar wordt de ledverlichting in de leuning aangebracht, zodat de brug straks goed verlicht is.

Kunstwerk Marijke de Goey

Daarnaast zal de firma Buyk in de eerste 2 maanden van het jaar het kunstwerk van Marijke de Goey plaatsen. Dit kunstwerk bestaat uit 3 delen. Een onderdeel komt ter hoogte van de beide landhoofden en de andere onderdelen in het midden en het hoogste deel van de fietsbrug.