Gevolgen van afsluiting Jabeekerstraat voor het verkeer


Op maandag 26 november nemen we de nieuwe rotonde ter hoogte van de nieuwe fietsbrug in gebruik. Vanaf die dag sluiten we zo'n 3 weken lang de Jabeekerstraat af, zodat we ook deze straat kunnen aansluiten op de nieuwe rotonde. Graag uw aandacht voor de situatie van het fietsverkeer in deze periode. Deze situatie zal een paar keer veranderen.

Fietsverkeer

Maandag 26 november t/m zondag 2 december 2018: Jabeekerstraat afgesloten

  • Fietsverkeer van en naar Duitsland wordt over de Jabeekerstraat via Schinveld geleid. Fietsers kunnen de N274 oversteken bij een oversteekpunt met verkeerslichten.
  • Fietsers uit Jabeek kunnen parallel aan de N274 over de Echterbaan richting Brunssum fietsen. Of oversteken bij het oversteekpunt en vervolgens richting Schinveld fietsen.

Kaartje afsluiting Jabeekerstraat 26-11 tm 2-12

Maandag 3 december t/m zondag 16 december 2018: Jabeekerstraat afgesloten

Fietsers van Duitsland naar Schinveld/Brunssum en terug kunnen oversteken bij een oversteekpunt met verkeerslichten. Ze kunnen vervolgens parallel aan de N274 over de Echterbaan fietsen en via het tunneltje naar de Merkelbeekerstraat, van en naar Schinveld. Of via de Leuperweg en de Echterbaan van en naar Brunssum.

Kaartje afsluiting Jabeekerstraat 3-12 tm 16-12

Maandag 17 december tot aan ingebruikname fietsbrug (naar verwachting februari 2019)

  • Fietsers van Duitsland naar Schinveld en terug kunnen oversteken bij het oversteekpunt en via de Jabeekerstraat naar de plaats van bestemming fietsen.
  • Fietsverkeer van Brunssum naar Duitsland en terug kan via het fietspad naast de N274 achter het Esso tankstation door naar de Brunssummerstraat > Ter Hallen > Jabeekerstraat hun eindbestemming bereiken.
  • Fietsers uit Jabeek richting Schinveld kunnen oversteken bij het oversteekpunt en over de Jabeekerstraat naar Schinveld fietsen.
  • Fietsers uit Jabeek richting Brunssum kunnen parallel aan de N274 fietsen en via de Leuperweg en de Echterbaan hun plaats van bestemming bereiken.

Kaartje afsluiting Jabeekerstraat na 17-12 tot ingebruikname

Gemotoriseerd verkeer

Maandag 26 november t/m vrijdag 14 december 2018: Jabeekerstraat afgesloten

Schinveld is vanaf de N274 in deze periode bereikbaar via de Brunssummerstraat.

Kaartje afsluiting Jabeekerstraat gemotoriseerdverkeer