De laatste loodjes wegen het zwaarst


Van lood zijn de kunstwerken van Marijke de Goey niet, maar zwaar zijn ze zeker! Ze zijn gemaakt van gelast en gecoat ijzer. De grootste van de 3 weegt maar liefst 6,5 ton. De firma Buyk heeft al 2 kunstwerken geplaatst op de fietsbrug: 1 deel aan de kant van Etzenrade en 1 deel aan de kant van kom Schinveld. Het laatste deel komt op het midden van de fietsbrug. Buyk plaatst dit half februari.

Tijdelijke verkeerssituatie 16 t/m 19 februari

Tijdens het plaatsen van het laatste deel van het kunstwerk geldt een aangepaste verkeerssituatie op en rondom de rotonde. Verkeersregelaars leiden het verkeer van, naar en over de rotonde. Deze verkeerssituatie geldt van zaterdag 16 februari tot en met dinsdag 19 februari, steeds van 7.00 tot 18.00 uur. Zo kunnen de medewerkers van Buyk veilig werken.

Terugblik

In januari hebben we de fietsbrug aan beide kanten aangesloten op de fietsroute. Dit betonnen fietspad krijgt nog ruim de tijd om uit te harden. Verder heeft Visser Staal de afgelopen weken de brugleuning bevestigd en is de verlichting in de brugleuning aangebracht. De komende periode moeten we nog 5 van de 6 pijlers verven. We hopen dat dit in februari lukt. Om te kunnen schilderen, moet de temperatuur gedurende 24 uur niet onder de 4 graden komen. Dus we duimen hard voor een zachte dag en nacht in februari.